Ambasador dr Mahmoud Khalifa spotkał się dziś z Panią Katarzyną Drewnowską, dyrektorką wydawnictwa Filo i wyraził uznanie za wydanie książki „Palestyna” w języku polskim. Książka „Palestyna” mówi o kuchni palestyńskiej, napisana przez palestyńskiego szefa kuchni Samiego Tamimi i szefa kuchni Tarę Fegley.
Dziedzictwo, wartości, zwyczaje i tradycje to historia narodów, a wszystko to jest historią Palestyńczyka i jego życia przed i po Nakbie, którą opowiadamy naszym pokoleniom. Kuchnia palestyńska jest bogata w różnorodność, zwyczajów i sposoby jej przyrządzania. Szef kuchni Sami Al-Tamimi twórczo o tym opowiadał w tej książce, która zawiera wiele przepisów palestyńskich dań.
Dziękuję Sami Al-Tamimi i Tara Feigli za to osiągnięcie.
Dziękuję Pani Katarzyna Drewnowska za przekazanie to dziedzictwo degustatorom w Polsce.
Możesz kupić książkę za pośrednictwem poniższego linku: https://www.facebook.com/243929595618716/posts/3696357523709222/